Αγωνίσου μαζί μας.

Οι πλειστηριασμοί είναι εδώ. Μη μένεις θεατής

Αν θέλεις να σώσεις το σπίτι σου, θα σταθούμε διπλα σου.

Όχι στην ανάθεση, Όχι στην παραίτηση.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Δελεαστικές προσφορές από τις ελληνικές τράπεζες σε 400.000 δανειολήπτες για ρύθμιση |

για όσους το αντέχουν υπάρχει αυτή η απάντηση...

Στις προσπάθειες των ελληνικών τραπεζών να περιορίσουν τα «κόκκινα δάνεια» καλώντας τους οφείλετες να συμφώνησουν σε ρυθμίση προσφέροντας σημαντικό κούρεμα, αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Περισσότεροι από 400.000 Ελληνες λαμβάνουν αυτές τις μέρες επιστολή από τις τράπεζές τους με μια δελεαστική προσφορά, γράφει η εφημερίδα Handelsblatt σε ανταπόκριση από την Αθήνα: «Σε περίπτωση που δέχονται να εξοφλήσουν εντός λίγων εβδομάδων, ένα δάνειο που δεν εξυπηρετούν πλέον, μπορούν να υπολογίζουν σε έκπτωση 10%-30%.

Η προσφορά ισχύει για χρέη από πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια και πιστώσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεν είναι εξασφαλισμένες, δηλαδή δεν υπάρχει ακίνητο στο όνομα του οφειλέτη. Κατά μέσο όρο πρόκειται για δάνεια 5.000-7.000 ευρώ, δηλώνει τραπεζικό στέλεχος. Με τον τρόπο αυτό οι ελληνικές τράπεζες επιδιώκουν να περιορίσουν τα "κόκκινα δάνεια" που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της οκταετούς ύφεσης.

Περίπου το 40% των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) δεν εξυπηρετούνται εδώ και πάνω από 90 μέρες. Στην ΕΕ το ποσοστό των NPL βρίσκεται στο 5,4%, ενώ στη Γερμανία είναι λιγότερο από 3%.

Οι τέσσερεις συστημικές τράπεζες συμφώνησαν με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) της ΕΚΤ να μειώσουν τα "κόκκινα δάνεια" μέχρι τον φετινό Δεκέμβριο στα 81,5 δις και μέχρι τα τέλη του 2019 στα 64,6 δις. Μετά από αρχικές καθυστερήσεις οι ελληνικές τράπεζες κατάφεραν στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 να περιορίσουν τα NPL στα 94,9 δις, μόλις ένα δις λιγότερο από τον στόχο που είχε θέσει ο SSM.

Για την τρέχουσα χρονιά πάντως οι τραπεζίτες αισιοδοξούν. Διότι ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών, που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους ενώ θα ήταν σε θέση να το πράξουν είναι, από ότι όλα δείχνουν, πολύ μεγαλύτερος απ΄ ότι αναμένονταν. Απόδειξη οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων που ξεκίνησαν πρόσφατα.

Την τελευταία στιγμή πολλοί δανειολήπτες σπεύδουν στην τράπεζα για να σώσουν τα ακίνητά τους. Ενώ αρχικά το ποσοστό των στρατηγικών κακοπληρωτών, υπολογίζονταν σε 15%, οι τράπεζες κάνουν πλέον λόγο για ένα ποσοστό μεταξύ 30% και 40%».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου