Αγωνίσου μαζί μας.

Οι πλειστηριασμοί είναι εδώ. Μη μένεις θεατής

Αν θέλεις να σώσεις το σπίτι σου, θα σταθούμε διπλα σου.

Όχι στην ανάθεση, Όχι στην παραίτηση.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (αναλυτικό)+ΑΦΙΣΑ Πανευρωπαϊκής Συνάντησης για το Δικαίωμα στη Στέγη

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΘΉΝΑΣ
 
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

-Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στα ελληνικά και στα αγγλικά.
-Το φαγητό παρέχεται από την συλλογική κουζίνα El Chef.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Κοινωνική κουζίνα El Chef, τα Προσφυγικά, το Στέκι Μεταναστών, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και το ΤΡΙΣΕ για τη πολύτιμη βοήθεια τους.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών που συνδιοργάνωσε αυτή τη συνάντηση ως μέλος του Δικτύου.

Η εκδήλωση αυτή υποστηρίχθηκε από το Rosa Luxemburg Stiftung - γραφεία Βρυξελλών, Αθήνας και Λονδίνου, καθώς και από το Fondation Charles Léopold Meyer.

Χώροι εκδηλώσεων:

· Πολυτεχνείο
· Τσαμαδού 15 : χώρος πάνω από την κουζίνα του El Chef
· Τσαμαδού 13, πρώτος όροφος : Στέκι Μεταναστών
· Τσαμαδού 13, δεύτερος όροφος: Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
· Κηπάκι Τσαμαδού


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου

17:00 – 22:00 Δείπνο καλωσορίσματος στα Προσφυγικά

Τα οκτώ κτίρια των Προσφυγικών χτίστηκαν το 1933 από το ελληνικό κράτος για τους μετανάστες από τη Μικρά Ασία. Σήμερα ζουν εκεί 400 άτομα. Ορισμένοι από αυτούς ζουν σε αυτοδιαχειριζόμενες κοινότητες. Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει "αναπτυξιακές" παρεμβάσεις για τα κτίρια αυτά και απειλεί τους κατοίκους με έξωση. Θα μας καλωσορίσουν για να μας μιλήσουν για τον αγώνα τους.

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου  

10:30 – 13:00 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΌΣ – Nοταρά 26 ( Κλειστή εκδήλωση)

Σε αυτή τη συνεδρία θα μιλήσουμε για το τι σχεδιάσαμε να κάνουμε στις Βρυξέλλες και τι κάναμε από τότε. Θα προβληματιστούμε σχετικά με την Ημέρα Στεγαστικής Δράσης 2022, τις καμπάνιες αλληλεγγύης (Collectif Zone Neutre, Πάρκο Γκεζί, Exarcheia), τα έργα που ξεκίνησαν (φυλλάδιο για τον εξευγενισμό, αρχείο φυλλαδίων κατά των εξώσεων, ανακατασκευή του ιστότοπου, συνεντεύξεις), τις δραστηριότητες των ομάδων εργασίας και τις διάφορες παρουσιάσεις (εκδήλωση Βουκουρεστίου-Βουδαπέστης, βιβλιαράκι της Feantsa και του Fondation Abbé Pierre, podcast του ΟΗΕ) και τη συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό Θερινό Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Κινήσεων. Είμαστε ικανοποιημένοι από το έργο μας, τι πρέπει να κάνουμε περισσότερο;

13:00 – 14:30 συλλογικό γεύμα στο Στέκι Μεταναστών

14:30 – 17:00 ΟΜΆΔΕΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΚΑΙ ΈΡΓΑ – Νοταρά 26 και χώροι της οδού Τσαμαδού –( 2 χώροι στο 13 και ένας χώρος στο 15) ( Κλειστή εκδήλωση)

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίας θα εργαστούμε σε μικρότερες θεματικές ομάδες ή/και ομάδες εργασίας για να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε τα μελλοντικά σχέδια. Αυτές οι ομάδες θα είναι : τα σωματεία ενοικιαστών σε όλη την Ευρώπη, η ερευνητική ομάδα, η νομική ομάδα, η ομάδα End homelessness, η διεθνής ομάδα δράσεων (MIPIM, HAD), τα μέτωπα κατά των εξώσεων και η ομάδα ευαισθητοποίησης.

Αφού καθορίσουν τους στόχους τους, κάθε ομάδα θα πρέπει να σκεφτεί τους τρόπους οργάνωσης (μηνιαίες συναντήσεις, μπλοκ, άλλα;), τα εργαλεία που θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν και τον προϋπολογισμό που σκοπεύουν να ζητήσουν για το έργο.

17:00 – 17:30 διάλειμμα για καφέ

17:30 – 19:00 ΣΤΌΧΟΙ (Ανταπόκριση από τις ομάδες εργασίας) - Nοταρά 26 ( Κλειστή εκδήλωση)

> Μέρος 1
Κάθε ομάδα εργασίας που αναφέρεται παραπάνω θα παρουσιάσει εν συντομία τα συμπεράσματα της συζήτησής της στη συνέλευση και θα τεθούν γενικοί στόχοι για τους επόμενους μήνες. Θα συζητήσουμε επίσης τους στόχους της συνόδου: θα συνεχίσουμε με τα τρέχοντα σχέδια (φυλλάδιο για τον εξευγενισμό, αρχείο φυλλαδίων κατά των εξώσεων, φυλλάδιο RLS), είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε μια ευρύτερη εκστρατεία (για παράδειγμα για τη στέγαση και την ενεργειακή κρίση), είμαστε πρόθυμοι να επικεντρωθούμε σε άλλα ζητήματα;

> Μέρος 2
Θα πρέπει να συζητηθούν οι κοινές μας δράσεις που θα ακολουθήσουν : Ημέρα Δράσης για τη Στέγαση 2023, δράση κατά της ΜΙΠΙΜ, εκστρατείες αλληλεγγύης, αν υπάρχει κάτι μεγάλο προγραμματισμένο στις χώρες σας για το οποίο θα πρέπει να γνωρίζουμε;


20.00 - 22.00 : ΒΡΑΔΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ "HOUSING JUSTICE 2023  

Δεν μπορούμε να πληρώσουμε - δεν θα πληρώσουμε!" (Δημόσια εκδήλωση) – Πολυτεχνείο

Κινήματα κατά του εξωφρενικού κόστους στέγασης και ενέργειας

Αυτό που οι άλλοι αποκαλούν "κρίση στέγασης" είναι εδώ και καιρό η καθημερινότητά μας. Τα ιλιγγιώδη ενοίκια και τα επαχθή στεγαστικά δάνεια έχουν διαμορφώσει την πραγματικότητά μας εδώ και πολλά χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο, η δραστική αύξηση του ενεργειακού κόστους έχει οξύνει περαιτέρω το πρόβλημα. Πολλοί από εμάς βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης. Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε: Η θέρμανση ή το φαγητό δεν μπορεί να είναι το ερώτημα. Με διαφορετικές προσεγγίσεις, τα κινήματα προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν και να συλλογικοποιήσουν αυτόν τον αγώνα. Μπορούμε να φανταστούμε ένα πανευρωπαϊκό κίνημα ενάντια στην επίθεση στη γυμνή μας ζωή και την εκμετάλλευση των πιο βασικών μας αναγκών;

Θα συζητήσουμε με συντρόφους από το Don't Pay UK, το δίκτυο για το κόστος ζωής (Gastivists), η ομάδα Δεν βγαίνω, το Don't pay Belgium και το Sindicat de llogateres (Βαρ-κελώνη).


Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου - Εσωτερική ολομέλεια  

10:30 – 13:00 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ - Πώς οργανωνόμαστε; – Νοταρά 26

Πώς αναπτύσσεται ο Ευρωπαϊκός Συνασπισμός Δράσης (EAC); Αυξάνεται, είναι αυτό που θέλουμε; (Κλειστή εκδήλωση)

Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνεργασίες μας και να συμμετέχουμε πιο ενεργά στις συλλογικές εσωτερικές διαδικασίες ως μέλη (μηνιαίες συναντήσεις, ομάδες, φυσικές συναντήσεις); Θα συζητήσουμε επίσης για τις δομές και τις γενικές χρηματοδοτήσεις του EAC.

13:00 – 14:30 συλλογικό γεύμα, Στέκι Μεταναστών

14:30 – 17:00 ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΕΡΓΑΣΙΕΣ- Nοταρά 26

Θα συζητηθούν πολύ σημαντικά διοικητικά στοιχεία. Θα αποφασίσουμε επίσης για τον προϋπολογισμό και θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες ψηφοφορίες.

17:00 – 17:30 διάλειμμα για καφέ

17.30 - 18.30 – Διάφοροι χώροι επί της Τσαμαδού

- Περιήγηση στην Εξάρχεια (μόνο στα αγγλικά)

- Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο της EAC - εργαστήριο με την Sociality (μόνο στα αγγλικά)

- Δημιουργία πανό

19:00 : Διαδήλωση – Συναντιόμαστε στα Προπύλαια
Ενάντια στην κρατική καταστολή και τη βία του κεφαλαίου

Τα Εξάρχεια παραμένουν μια γειτονιά αντίστασης και αγώνα. Στις 4 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας για την υπεράσπιση της γειτονιάς των Εξαρχείων και ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βία. Ο Ευρωπαϊκός Συνασπισμός Δράσης για το δικαίωμα στη στέγαση και στην πόλη (EAC) θα είναι εκεί και καλεί όλο τον κόσμο να συμμετάσχει.


Σάββατο 5 Νοεμβρίου - Εργαστήρια - ανοιχτά για το κοινό

10:30 – 13:00 A) ΔΊΚΤΥΟ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΙΚΈΣ ΣΥΝΑΝΤΉΣΕΙΣ– Πολυτεχνείο και χώροι επί της Τσαμαδού

> Εργαστήριο 1: Συνδικάτα ενοικιαστών σε όλη την Ευρώπη -Πολυτεχνείο
Σε πολλές πόλεις οι ενοικιαστές οργανώνονται σε σωματεία. Αν και έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, έχουν έναν κοινό στόχο: να οικοδομήσουν μια σταθερή κοινωνική βάση για τους αγώνες. Σε αυτό το δίκτυο-συνάντηση σύντροφοι από το London Renters Union, Sindycat de llogeters (Βαρκελώνη), Mieter*innen Gew-erkschaft (Βερολίνο), CATU (Ιρλανδία), Ort till Ort (Στοκχόλμη), ACORN, HABITA (Λισαβόνα), Living Rent Scotland και άλλοι θα παρουσιάσουν τα σωματεία τους και θα διερευνήσουν πώς η διεθνής διαδράση θα μπορούσε να υποστηρίξει και να αναπτύξει τους τοπικούς τους αγώνες.

> Εργαστήριο 2: Στεγαστικοί αγώνες, ενεργειακή φτώχεια και κλιματική αλλαγή Πολυτεχνείο
Οι άρχουσες τάξεις προσπαθούν να απλοποιήσουν, να συσκοτίσουν και να διαχωρίσουν όχι μόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά και εμάς, τα κοινωνικά κινήματα, που τείνουμε να χανόμαστε σε αρκετά εξειδικευμένους, απομονωμένους αγώνες. Πολλοί σύντροφοι/ισσες παρατηρούν ότι το ζήτημα της στέγασης φαίνεται να εξαφανίζεται πίσω από το κυρίαρχο πλέον ζήτημα του ενεργειακού κόστους. Τα περιβαλλοντικά ζητήματα συχνά εμφανίζονται ως ένα είδος προβλήματος πολυτελείας. Πώς μπορούμε όμως να ενισχύσουμε τους διατομεακούς αγώνες και να αμφισβητήσουμε το σύστημα στο σύνολό του; Σε συνδυασμό με την εναρκτήρια εκδήλωσή μας "δεν μπορούμε να πληρώσουμε - δεν θα πληρώσουμε" την Πέμπτη, αυτό το εργαστήριο θα εμβαθύνει τις συζητήσεις με συντρόφους/ισσες από τους Gaztivists, το Don't pay UK, το Don't pay Belgium, το Δεν βγαίνω και άλλους.

> Εργαστήριο 3: Χρήση εγκαταλελειμμένου κτιρίου ενάντια στην αστεγία Τσαμαδού 15
Η αντίφαση των ανθρώπων χωρίς σπίτια και των σπιτιών χωρίς ανθρώπους εξακολουθεί να είναι παρούσα. Ενώ η ΕΕ ανακοίνωσε τον τερματισμό της έλλειψης στέγης το 2030 χωρίς να διαθέτει σχέδιο και εργαλεία για να το πετύχει, η πραγματική εξέλιξη οδηγεί στο να χάσουν περισσότεροι άνθρωποι τα σπίτια τους λόγω χρεών. Σύντροφοι από το Syndicat des Im-menses (Βρυξέλλες), Νοταρά 26 (Αθήνα), Aslido (Πράγα), Προσφυγικά (Αθήνα) και HARTA (Νάουσα) θα παρουσιάσουν τους αγώνες τους και θα συζητήσουν μελλοντικές στρατηγικές και δυνατότητες συνεργασιών.

> Εργαστήριο 4: ελεύθερο θέμα Τσαμαδού 13 – Δεύτερος όροφος

13:00 – 14:30 συλλογικό γεύμα Στέκι Μεταναστών

14:30 – 17:00 B) ΑΝΤΑΛΛΑΓΉ ΔΕΞΙΟΤΉΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΊΩΝ – Πολυτεχνείο και χώροι επί της Τσαμαδού

> Εργαστήριο 1: Ημέρα δράσης για τη στέγαση - δράση κατά της ΜΙΠΙΜ, κόστος ζωής : συλλογικές δράσεις το 2023 Πολυτεχνείο
Ο Ευρωπαϊκός Συνασπισμός Δράσης για το δικαίωμα στη στέγαση και στην πόλη δίνει έμφαση στη "δράση". Εδώ και 3 χρόνια καλούμε σε μια "Ημέρα Δράσης για τη Στέγαση" (HAD) στα τέλη Μαρτίου. Συζητάμε επίσης μια συλλογική δράση κατά της MIPIM στις Κάννες/Γαλλία, της μεγαλύτερης έκθεσης "ακίνητης περιουσίας" στην Ευρώπη, όπου το κράτος και το κεφάλαιο καθορίζουν τη μελλοντική πολιτική. Ανοιχτό παραμένει επίσης το ερώτημα, αν θα μπορούσαμε να οργανώσουμε μια καμπάνια με κοινά αιτήματα, για παράδειγμα: μέγιστο ενοίκιο, διαγραφή χρεών, περιορισμός των τιμών μέσω περικοπών κερδών. Να βρούμε ένα θεματικό πλαίσιο για το HAD2023; Να κινητοποιηθούμε κατά της MIPIM; Τι άλλες δράσεις μπορούμε να σκεφτούμε;

> Εργαστήριο 2: Αγώνες κατά του εξευγενισμού Τσαμαδού 15
Τα Εξάρχεια είναι ένα χωνευτήρι για τον λεγόμενο "εξευγενισμό" που επιβάλλεται από τη μαζική αστυνομική βία. Αυτό το φαινόμενο με πολλαπλά επίπεδα και πτυχές (αύξηση ενοικίων και εκτοπισμός, "τουριστικοποίηση", "χίπστεροποίηση", επιβίωση/αστυνόμευση κ.λπ...) αντιμετωπίζεται από ποικίλα κοινωνικά κινήματα. Ποιες δράσεις, ποιες καμπάνιες, ποιοι τρόποι οργάνωσης υπόσχονται επιτυχία; Σε αυτό το εργαστήριο σύντροφοι από την Εξαρχία θα παρουσιάσουν τους αγώνες τους και θα ανταλλάξουν ιδέες για στρατηγικές και τακτικές με συντρόφους από όλη την Ευρώπη. Υπάρχει τρόπος να συνδεθούν οι τοπικοί αγώνες πέρα από τα σύνορα; Με συντρόφους και συντρόφισσες από τη συνέλευση "Όχι Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων", τη συνέλευση για την προστασία του λόφου Στρέφη και από τον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό Δράσης.

> Εργαστήριο 3: Απαλλοτριώστε και κοινοποιήστε και άλλες επιλογές, Πολυτεχνείο
Πριν από ένα χρόνο οι κάτοικοι του Βερολίνου αποφάσισαν, σε δημοψήφισμα, ότι οι κατοικιες που ανήκουν και εκμεταλλευονται μεγαλοϊδιοκτήτες θα πρέπει να απαλλοτριωθούν. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να επιβραδύνει τις διαδικασίες. Όπως και να έχει, από τότε που ξεκίνησε η εκστρατεία για τις απαλλοτριώσεις, σύντροφοι από άλλες περιοχες συζητούν πώς να μεταφέρουν αυτή την προσέγγιση στις πόλεις ή τις χώρες τους. Άλλοι εξακολουθούν να προτιμούν την DIY προσέγγιση και να κάνουν καταλήψεις. Σε αυτό το εργαστήριο θα έχουμε συντρόφους/ισσες που συμμετέχουν και στις δύο προσπάθειες.

> Εργαστήριο 4: ελεύθερο θέμα Τσαμαδού 13 – Δεύτερος όροφος

17:00 – 18:00 διάλειμμα για καφέ

18:00 – 20:00 C) ΣΥΖΗΤΉΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΈΣΕΙΣ – Πολυτεχνείο και χώροι επί της Τσαμαδού

> Συζήτηση 1 : διοργανώνεται από την RLS : Δημοτικότητα Πολυτεχνείο
Η έκθεση "Ο δημοτικισμός στην πράξη" αφορά προοδευτικές στεγαστικές πολιτικές στο Άμστερνταμ, τη Βαρκελώνη, το Βερολίνο και τη Βιέννη. Ένα άτομο [Stephan Thimmel] που συμμετέχει σε αυτό το έργο θα παρουσιάσει την έρευνα και θα συζητήσει μαζί μας τη σχέση μεταξύ των δημοτικών πολιτικών και των μέσων στεγαστικής πολιτικής.

> Συζήτηση 2 : διοργανώνεται από την Trise : Παρουσίαση για το Milton Park Στέκι Μεταναστών
Η αφήγηση του Δημήτρη Ρουσόπουλου για την εμπειρία του με την αυτοδιαχειριζόμενη γειτονιά Milton Parc στο Μόντρεαλ και το εγχείρημα του ελευθεριακού δημοτικισμού αποτελεί ιστορική παρακαταθήκη για τα κοινωνικά και αστικά κινήματα. Ένας αγώνας δεκαετιών για τη διάσωση της γειτονιάς του Μόντρεαλ κατάφερε να ενώσει τους κατοίκους και να πετύχει τη δημιουργία του μεγαλύτερου μη κερδοσκοπικού συνεταιριστικού στεγαστικού προγράμματος στη Βόρεια Αμερική, το οποίο αποτελείται από 642 κατοικίες και πάνω από χίλιους κατοίκους που συμμετέχουν δημοκρατικά στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα. Όλοι τους κατέχουν από κοινού τη γη. Δεν υπάρχει ατομική ιδιοκτησία και, ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατή η αγορά και η πώληση ακινήτων εντός αυτών των έξι οικοδομικών τετραγώνων. Αυτή η εμπειρία μας δίνει το γόνιμο έδαφος για να συζητήσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας τέτοιων δικτύων στον αστικό ιστό, αναδημιουργώντας ελεύθερο δημόσιο χώρο με δημοκρατικούς θεσμούς αυτοδιοίκησης.

Ο Δημήτρης Ρουσόπουλος είναι συγγραφέας και ιστορικό στέλεχος του ελευθεριακού κινήματος της Βόρειας Αμερικής από το 1959. Παραμένει ενεργός στα κοινωνικά και αστικά κι-νήματα στον Καναδά. Είναι ιδρυτής του ιστορικού εκδοτικού οίκου Black Rose Books και μέλος του TRISE.

Συζήτηση 3 : διοργανώνεται από την Ενωτική πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών : Αγώνες κατά των πλειστηριασμών στην Ελλάδα. Πολυτεχνείο
Μετά την κρίση του 2008, τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα για τα νοικοκυριά που δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, τους φόρους τους, τα στεγαστικά τους δάνεια. Οι ελληνικές κυβερνήσεις τροποποίησαν σταδιακά το νόμο Κατσέλη και σήμερα η προστασία από τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτη στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, οι τράπεζες πωλούν τα κόκκινα δάνειά τους σε funds, τα οποία προχωρούν σε ηλεκτρονικους πλειστηριασμούς. Η κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών θα μας παρουσιάσει τον αγώνα της και θα μας δείξει πόσο σημαντικός είναι για τη στεγαστική δικαιοσύνη στην Ελλάδα σήμερα.

Θέατρο για το δικαίωμα στη στέγαση στην Ελλάδα από την Boalitaria, Πολυτεχνείο
Η ομάδα "Boalitaria" είναι μια αυτοοργανωμένη θεατρική ομάδα που χρησιμοποιεί μεθόδους του θεάτρου των καταπιεσμένων. Πρόκειται για μια συμμετοχική μέθοδο με στόχο την κοινωνική και πολιτική παρέμβαση. Το θεατρικό τους έργο ασχολείται με διάφορες πτυχές των στεγαστικών αγώνων. Η παράσταση θα είναι στα αγγλικά.


Κυριακή 6 Νοεμβρίου - Εργαστήρια και ανοικτή συνέλευση - ανοικτή στο κοινό

10:30 – 12:30 D) ΑΝΟΙΚΤΈΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΈΣ ΚΑΙ TEACHINS – Πολυτεχνείο και χώροι επί της Τσαμαδού

Teach-in 1: Πώς να σταματήσετε μια έξωση; Πολυτεχνείο
Σε αυτό το εργαστήριο θα μάθουμε πώς οργανώνεται ο αγώνας και η αντίσταση κατά των εξώσεων σε διάφορες πόλεις,. Έχοντας κατά νου το διαφορετικό νομικό, πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο, θα καταλάβουμε ποια στοιχεία των αγώνων μπορούμε να μεταφέρουμε στους δικούς μας τοπικούς χώρους. Θα θέλαμε να συναντήσουμε τοπικές πρωτοβουλίες για να μοιραστούμε τις εμπειρίες τους από αυτόν τον αγώνα στην Ελλάδα.

Teach-in 2: Επανασυνδέστε τον μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος όταν κόβεται. Κηπάκι
Κάποιος μετρητής τρέχει. Κάποιος μετρητής δεν τρέχει. Ένα πρακτικό εργαστήριο για τον ηλεκτρισμό.

Teach-in 3: Patriarchy free zone
Σας προσκαλούμε σε μια ζώνη χωρίς πατριαρχία. Είναι ένας ελεύθερος χώρος, ένας χώρος σκέψης, ένας χώρος δράσης. Θέλουμε να είμαστε εδώ: Να είμαστε, να αισθανθούμε, να ανταλλάξουμε.

Θέτουμε 2 ερωτήσεις: Τι σημαίνει η αναρχική-queer-φεμινιστική αστική ανάπτυξη για εμάς ατομικά και για εμάς ως ομάδα; Πώς θα φτάσουμε εκεί;
Ανυπομονούμε για αυτό το κοινό πείραμα.
Ανοιχτό σε όλους, φιλικό προς τους αρχάριους.

Ανοικτή ανταλλαγή 
1: Βρείτε νέες λέξεις/έννοιες για τους αγώνες μας Τσαμαδού 15
Το "Syndicat des Immenses" από τις Βρυξέλλες ασχολείται πολύ με τη δημιουργία νέων λέξεων για να περιγράψει κατάλληλα την αίσθηση και την ανάλυση του κόσμου. Και την ίδια στιγμή μετατοπίζουν την αντίληψη με τη χρήση νέων όρων που δεν συνδέονται με προκαταλήψεις και γνώση για χάρη του ελέγχου. Ένα δημιουργικό εργαστήριο που θα εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο με την ανταλλαγή παραδειγμάτων σε διαφορετικές γλώσσες.

Open exchange 2: Νομικές διαδικασίες Πολυτεχνείο
Τα νομικά πλαίσια που αφορούν τα δικαιώματα στέγασης και τα δικαιώματα της πόλης εξακολουθούν να είναι αρκετά διαφορετικά. Αλλά ξανά και ξανά κάποια κενά ή στρατηγικές υπεράσπισης θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε άλλους νομικούς κύκλους. Επίσης, επιτυχημένοι νομικοί αγώνες, για παράδειγμα για απαγορεύσεις ή μορατόριουμ στις εξώσεις, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για πρωτοβουλίες σε άλλους τομείς. Θα μπορούσε να οργανωθεί μια πιο σταθερή ανταλλαγή απόψεων σε αυτόν τον τομέα; Αυτό θα συζητηθεί σε αυτό το εργαστήριο.

13:00 – 14:30 συλλογικό γεύμα, Στέκι Μεταναστών

14:00 – 17:00 E) ΑΝΟΙΧΤΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ « HOUSING JUSTICE 2023 » – Πολυτεχνείο
Η ανοιχτή συνέλευση είναι η στιγμή κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα των εργαστηρίων και θα γίνουν προτάσεις προς το κίνημα. Μαζί θα δημιουργήσουμε έναν οδικό χάρτη για τη στεγαστική δικαιοσύνη το 2023 και θα θέσουμε κάποια ορόσημα για την επέκταση των κινημάτων μας.

18:00 – 20:30 Σουβλάκι και ρακή, chill out και αντίο – κάπου στα Εξάρχεια



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου