Αγωνίσου μαζί μας.

Οι πλειστηριασμοί είναι εδώ. Μη μένεις θεατής

Αν θέλεις να σώσεις το σπίτι σου, θα σταθούμε διπλα σου.

Όχι στην ανάθεση, Όχι στην παραίτηση.

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Άρχισαν χιλιάδες πλειστηριασμοί κατοικιών- Διακήρυξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών.

 Άρχισαν χιλιάδες πλειστηριασμοί κατοικιών-

Διακήρυξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών.


Προστασία πρώτης κατοικίας:
Game Over; Εμείς λέμε ότι δεν τέλειωσε!

Τα τελευταία 7 χρόνια το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών συρρικνώνεται με αλλεπάλληλους νόμους. Ο πτωχευτικός νόμος 4738/​2020 που ψηφίσθηκε πρόσφατα, και έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή δίνει τη χαριστική βολή και προβλέπει:

-Οι τράπεζες θα οδηγούν μονομερώς σε πτώχευση κάθε πολίτη που χρωστάει πάνω από 30.000 ευρώ και αδυνατεί να πληρώσει τη δόση που απαιτούν.

-Θα παίρνουν κάθε ιδιοκτησία ακόμα και το σπίτι στο οποίο μένει, τα κινητά περιουσιακά στοιχεία εκτός από αυτά που είναι απολύτως απαραίτητα για να ζήσει.

-Θα τον αφήνουν ανασφάλιστο καθώς η επιλογή να πληρώνει τις ασφαλιστικές τις εισφορές αντί για τις τράπεζες κρίνεται δόλια.

-Αν προσπαθήσει να κάνει ρύθμιση, ο σύνδικος που θα προτείνει το σχέδιο ρύθμισης ορίζεται από την τράπεζα.

-Αν παρ’ όλα αυτά τα καταφέρει, θα ζήσει στο όριο της φτώχειας καθώς κάθε παραπάνω εισόδημα θα πηγαίνει στις οφειλές .

-Θα ζήσει ακόμα τον εξευτελισμό να έχει ο σύνδικος πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα και σε όλες τις ηλεκτρονικές του επικοινωνίες.

-Αν χάσει το σπίτι του θα μπορεί να μείνει σ’ αυτό με ενοίκιο δώδεκα χρόνια, μόνο αν είναι ακραία φτωχός.

-Αν θελήσει μετά τα δώδεκα χρόνια να το αγοράσει, θα το αγοράσει στην τότε εμπορική τιμή του. Τα χρήματα που έχει ως τότε πληρώσει δεν συμψηφίζονται.

Τράπεζες, κυβέρνηση, ευρωπαϊκοί θεσμοί λένε με ικανοποίηση: Τελειώνουμε πλέον με την προστασία της α’ κατοικίας.

Χιλιάδες πλειστηριασμοί βρίσκονται προ των πυλών, πολλοί από αυτούς πρώτης κατοικίας. Ήδη για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο έχουν εξαγγελθεί 1100 πλειστηριασμοί κατοικιών αξίας κάτω από 120.000 ευρώ. Μεγάλος αριθμός από αυτές είναι πρώτες κατοικίες.

Τα νομικά εργαλεία που έχουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να τους αντιμετωπίσουν είναι πλέον ελάχιστα. Η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ διαφημίζουν ως λύση την πλατφόρμα εξωδικαστικής ρύθμισης αλλά ξεχνούν να μας πουν ότι οι προτάσεις ρύθμισης είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία των τραπεζών. Ο δημόσιος λόγος κυβερνώντων και ΜΜΕ αποκρύπτει την πραγματικότητα και ενοχοποιεί τους οφειλέτες. Ήδη οι πρώτες εξώσεις είναι γεγονός. Λίγα θα ακούσετε γι αυτές αν οι ξεσπιτωμένοι συμπολίτες μας συντριβούν κάτω από αισθήματα ήττας και ντροπής.

Εμείς λέμε: ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ.

Μοιραζόμαστε τους φόβους μας, ζητάμε βοήθεια, συμμετέχουμε στον αγώνα κατά των πλειστηριασμών. Στο Χαλάνδρι, στο Περιστέρι, στο Ναύπλιο, στο Ηράκλειο και αλλού καταφέραμε και σταματήσαμε τους πλειστηριασμούς γιατί οι πληττόμενοι επέλεξαν να μιλήσουν. Ο κοινός αγώνας είναι η δύναμή μας.

Ζούμε σε μια χώρα με μηδενική μέριμνα για την κατοικία, με το χαμηλότερο ποσοστό ΑΕΠ για πολιτικές στέγης και με το μεγαλύτερο στεγαστικό κόστος πανευρωπαϊκά! Πλειστηριασμοί και εξώσεις, ελλειμματικές πολιτικές υποστήριξης των στεγαστικών αναγκών, ανεξέλεγκτη αύξηση της βραχυχρόνιας μίσθωσης και αντίστοιχα των τιμών των ενοικίων, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, πλήθος αστέγων αόρατων για τους κυρίαρχους. Ζούμε πλέον την πραγματικότητα μιας διαρκώς αυξανόμενης στεγαστικής επισφάλειας.


Εμείς λέμε ότι δεν τελειώσαμε εδώ!
Όλες και όλοι μαζί θα δίνουμε τη μάχη ενάντια στην αρπαγή των σπιτιών μας
Με μαζικό αγώνα θα σώσουμε τα σπίτια μας.

Στις πόλεις και τις γειτονιές μας ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την προστασία της κατοικίας και της ζωής των υπερχρεωμένων συμπολιτών μας.

-Κατάργηση του νέου πτωχευτικού νόμου
-Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
-Διαγραφή χρεών και όλων των καταχρηστικών απαιτήσεων των τραπεζών

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών
Ιούνιος 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου