Αγωνίσου μαζί μας.

Οι πλειστηριασμοί είναι εδώ. Μη μένεις θεατής

Αν θέλεις να σώσεις το σπίτι σου, θα σταθούμε διπλα σου.

Όχι στην ανάθεση, Όχι στην παραίτηση.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσεων για το ΔΙκαίωμα στη Στέγη. Η κινητοποίηση της 28/3 αναβάλλεται-ο αγώνας συνεχίζεται.

Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσεων για το ΔΙκαίωμα στη Στέγη.
Η κινητοποίηση της 28/3 αναβάλλεται-ο αγώνας συνεχίζεται.



ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ
Φίλες και φίλοι , συναγωνιστές και συναγωνίστριες
Το προηγούμενο διάστημα χιλιάδες άνθρωποι από τα κινήματα στέγης στην Ευρώπη δουλέψαμε από κοινού για την διοργάνωση της Ευρωπαϊκής μέρα ς δράσης για το δικαίωμα στη Στέγη στις 28 Μάρτη. 
Η πανδημία του Κορωναιού που πλήττει σήμερα και το σύνολο της Ευρώπης είναι απαγορευτική για τις δημόσιες δράσεις μας. Απαιτεί όμως επιτακτικά να επισημάνουμε ότι οι επιπτώσεις της τόσο σήμερα όσο και πολύ περισσότερο την επόμενη μέρα είναι και θα είναι σκληρότερες για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Το επισημάναμε από την πρώτη στιγμή με το σκληρό σύνθημα: «Δεν μπορείς να μείνεις στο σπίτι αν δεν έχεις ένα». Τι γίνεται αλήθεια με τους συμπολίτες μας που ζούν στο δρόμο; Τι γίνεται με τους προσφυγες και τους μετανάστες που στιβάζονται σε άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα και τα σύνορα;

Τα ευρωπαϊκά κινήματα για τη στέγη απαιτούμε σήμερα :
• Παύση πλειστηριασμών και εξώσεων
• Παύση διακοπών ρεύματος νερού και φυσικού αέριου
• Καμία δίωξη και επιπλέον χρέωση για οφειλές που διαμορφώνονται σε αυτή την περίοδο από ανθρώπους που πλήττονται με διάφορους τρόπους από την επιδημία.
• Αναστολή πληρωμών για δάνεια και λογαριασμούς δεκο για τις πληττόμενες ομάδες
• Πάγωμα αυξήσεων και Υποστήριξη ενοικίου για τις πληττόμενες ομάδες
• Άμεση επίταξη και αξιοποίηση άδειων κτηρίων αλλά και ξενοδοχείων για τις ανάγκες των πληττόμενων
• Εξεύρεση στέγης για άστεγούς και όσους ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες
• Άμεση απάντηση στις στεγαστικές ανάγκες μεταναστών και προσφύγων
• Καμία δίωξη στις καταλήψεις στέγης 
• Μέτρα προστασίας υγιεινής για όσους ζουν σε συλλογικούς χώρους, Φοιτητικές Εστίες , Ξενώνες ηλικιωμένων, ιδρύματα για ασθενείς και παιδιά, φυλακές κλπ
• Οικονομική υποστήριξη με ενίσχυση στο εισόδημα όλων των ομάδων που επλήγησαν. 

Όταν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, ιδιωτικοποίησης και περικοπής δαπανών συνεχίζονται εδώ και χρόνια, τα δημόσια ιδρύματα υγείας φθάνουν στα όρια των ικανοτήτων τους. Η έλλειψη επενδύσεων στο δημόσιο τομέα τις τελευταίες δεκαετίες και η ιδιωτικοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης και της στέγασης, καθιστά τα κράτη σήμερα πιο αδύναμα απέναντι σε αυτή τη νέα πανδημία. Σήμερα είναι η στιγμή να απαιτήσουμε την επαρκή χρηματοδότηση της υγείας και όλων των δημόσιων αγαθών για όλους.

Τα κινήματα στέγης στην Ελλάδα αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της περιόδου και δηλώνουμε το παρόν στον αγώνα για να παραμείνουμε ζωντανοί και όρθιοι και στους αγώνες για τη στέγη για όλες και όλους που στις νέες συνθήκες γίνονται πιο επιτακτικοί. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου