Αγωνίσου μαζί μας.

Οι πλειστηριασμοί είναι εδώ. Μη μένεις θεατής

Αν θέλεις να σώσεις το σπίτι σου, θα σταθούμε διπλα σου.

Όχι στην ανάθεση, Όχι στην παραίτηση.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά Πλειστηριασμών: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά της Τράπεζας Πειραιώς


Ενωτική Πρωτοβουλία κατά Πλειστηριασμών: 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά της Τράπεζας Πειραιώς
 

Η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Αμερικής. Η διαμαρτυρία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας έγινε ενάντια στην επιθετική πολιτική της τράπεζας Πειραιώς, η οποία εκπλειστηριάζει κάθε εβδομάδα μεγάλο αριθμό λαϊκών κατοικιών και περιουσιών χαμηλής αξίας, ανθρώπων που έχουν πληγεί από τις ανθρωποκτόνες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων, έχουν μειωθεί ή έχουν εξαφανισθεί τα εισοδήματά τους για να σωθούν οι τράπεζες και τώρα που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, οι τράπεζες στρέφονται εναντίον τους για να τους πάρουν και το τελευταίο κεραμίδι.

Η επιθετική πολιτική της μεταφοράς πλούτου από τα φτωχά λαϊκά στρώματα στις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο κορυφώνεται, αφού πλέον από 27 Απρίλη ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και περιουσίας σε ανθρώπους που χρωστούν πάνω από 500€ στο δημόσιο, ακολουθούν οι πλειστηριασμοί για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και παράλληλα εντείνονται οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών αρπάζοντας ακόμα και κοινωνικά επιδόματα .

Η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών απαίτησε συνάντηση με τη διοίκηση της τράπεζας για να καταθέσει τα αιτήματά της μεταξύ των οποίων το σταμάτημα των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Τριμελής αντιπροσωπεία της πρωτοβουλίας, συναντήθηκε με εκπρόσωπο της τράπεζας ο οποίος κατ’ εντολή της διοίκησης είχε το ρόλο του αγγελιοφόρου των αιτημάτων στη διοίκηση. Η αντιπροσωπεία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας παρέδωσε το υπόμνημα – καταγγελία τονίζοντας ότι αυτό δεν το θεωρεί συνάντηση ούτε θέλει απάντηση στο υπόμνημα, το οποίο θεωρεί ως ενημερωτικό προς τη διοίκηση της τράπεζας για να γίνει η επόμενη συνάντηση. Στο υπόμνημνα που κατατέθηκε πέραν των αιτημάτων, αναφέρονται ενδεικτικά 25 πλειστηριασμοί ακινήτων, από τους εκατοντάδες που θα γίνουν από την τράπεζα Πειραιώς μέχρι το τέλος Μάη, η τιμή πρώτης προσφοράς των περισσότερων είναι εξευτελιστική και η αξία τους πολύ μικρότερη από 300.000€, που υποτίθεται ότι είναι η συμφωνία κυβέρνησης τραπεζών, ότι δεν θα εκπλειστηριάζεται κανένα ακίνητο κάτω από αυτό το ποσό. Ο εκπρόσωπος της τράπεζας Πειραιώς δεσμεύτηκε ότι θα κληθεί η Ενωτική Πρωτοβουλία για συνάντηση με τη διοίκηση της τράπεζας, αμέσως μετά την ενημέρωσή της από το υπόμνημα.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση ήταν, “ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ”, “ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ “, Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΗΜΕΝΗ”.

Τα μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, με τη λήξη της κινητοποίησης δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους για τη συνέχιση του αγώνα και την βεβαιότητά τους ότι όπως έσωσαν εκατοντάδες λαϊκές περιουσίες στα ειρηνοδικεία, θα βρουν τρόπο να σταματήσουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και έδωσαν ραντεβού την επόμενη Τετάρτη για να αναστείλουν πλειστηριασμούς σε συμβολαιογραφεία. 
πηγή: ISKRA


ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ  ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΟΡΑΙΩΣ
 
ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών
προς: την τράπεζα Πειραιώς, οδός Αμερικής 4 Αθήνα

Με την παρούσα διαμαρτυρίας μας θέλουμε να καταγγείλουμε την πολιτική της τράπεζας Πειραιώς απέναντι σε φτωχοποιημένους συμπολίτες μας. Η μεθοδευμένη φτωχοποίηση πλατειών κοινωνικών στρωμάτων, η αφαίμαξη μισθών και συντάξεων, η φοροληστεία, η περικοπή κοινωνικών αγαθών, η ακρίβεια των ειδών πρώτης ανάγκης, ακολούθησε την τοκογλυφία των τραπεζών, προκειμένου να προετοιμασθεί η αρπαγή λαϊκών περιουσιών και σπιτιών μέσω των πλειστηριασμών.

Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις του πίνακα που ακολουθεί. Σπίτια (πολλές πρώτες κατοικίες), καταστήματα, οικόπεδα, χωράφια βγαίνουν στο σφυρί με ευτελιστικές αξίες, προκειμένου να εξασφαλισθεί η "βιωσιμότητα" των τραπεζών, παρόλο που δεκάδες δις ευρώ τους χαρίσθηκαν με τις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις που φορτώθηκαν στο δημόσιο χρέος και καλούνται τώρα να εξοφλήσουν οι έλληνες πολίτες.

Δηλώνουμε ότι τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών θα βρούν τον τρόπο να αντισταθούν στη λαίλαπα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως τόσα χρόνια που αυτοί γίνονταν στα ειρηνοδικεία.
Κανένα σπίτι, καμμιά λαϊκή περιουσία στα χέρια των τραπεζιτών.

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου