ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Δυναμώστε τον αγώνα μας. Ελάτε μαζί μας στα ειρηνοδικεία, συμμετέχετε στις συνελεύσεις μας. Ενημερώστε μας για το πρόβλημά σας, στέλνοντας ένα μήνυμα στη διεύθυνση: noauctionsgr@gmail.com.

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, διακήρυξη: Όχι στους πλειστηριασμούς, ηλεκτρονικούς και μη


Όχι στους πλειστηριασμούς ηλεκτρονικούς και μη

Ανάμεσα στα υπόλοιπα μνημονιακά προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν στη Βουλή με το 4ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, συμπεριλαμβάνεται και η θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Θεσμοθετήθηκε έτσι η εν κρυπτώ υφαρπαγή της περιουσίας κάθε πολίτη, με περιορισμό έως εξαφάνιση των εγγυήσεων δημοσιότητας κατά την πραγματοποίηση των πλειστηριασμών. Ο οφειλέτης θα χάνει την περιουσία του με ένα κλικ στον υπολογιστή, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει άμεσα και με την παρουσία του πώς έγινε η διαδικασία, αν τελικά βρέθηκε υπερθεματιστής κ.λπ.

Σε συνδυασμό με τον τροποποιημένο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που περιορίζει ασφυκτικά τις δυνατότητες κάθε οφειλέτη να προστατεύσει με νομικά μέσα τα δικαιώματά του, που απαξιώνει χωρίς κανένα περιορισμό την αξία κάθε ακινήτου, ανοίγει ο δρόμος στον κάθε "δανειστή", στο κάθε αρπαχτικό, έναντι ενός ευτελούς τιμήματος, να ιδιοποιηθεί περιουσίες που δημιουργήθηκαν με πολύχρονους κόπους και στερήσεις από κάθε εργαζόμενο, μικροεπαγγελματία, ή αγρότη.

Για τη χιονοστιβάδα των κόκκινων δανείων δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και μικροεπιχειρηματίες που έλαβαν επιχειρηματικά δάνεια. Ευθύνεται από τη μια η τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών με τις πωλήσεις επισφαλών προϊόντων, τα κρυφά έξοδα, τις τεράστιες ψαλίδες μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων και από την άλλη η πολιτική των μνημονίων που στραγγάλισε με την ύφεση κάθε δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων. Το δημόσιο χρέος, που διογκώθηκε για να σωθούν οι τράπεζες με τις συνεχείς σκανδαλώδεις ανακεφαλαιοποιήσεις, φορτώθηκε στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων.

Ζητάμε:
-Την άμεση απόσυρση όλων των μνημονιακών μέτρων.
-Την κατάργηση των τροποποιήσεων στον ΚΠολΔικ που αποδυναμώνουν την νομική άμυνα του οφειλέτη, την άμεση αναστολή όλων των πλειστηριασμών για χρέη λαϊκών νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών, προς Τράπεζες, Δημόσιο, Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και ΔΕΚΟ, μέχρι την αποκατάσταση των εισοδηματικών αδικιών και των κοινωνικών παροχών, την κατάργηση της ληστρικής επιδρομής με τη φοροληστεία και την παράλογη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
-Την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που θεσμοθετούν τη μεταβίβαση δανείων σε κερδοσκοπικά funds.
-Τη γενικευμένη ρύθμιση των δανείων με κοινωνικά κριτήρια και απαλλαγή των οφειλετών από άδικα βάρη με τη λογική γενναίας «Σεισάχθειας». Τη διευκόλυνση αποπληρωμής του υπολοίπου σε βάθος χρόνου, ανάλογα με τις εισοδηματικές τους δυνατότητες και την προϋπόθεση εξασφάλισης αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης.

Κάποιοι πιστεύουν ότι με τα νέα μέτρα θα αντιμετωπίσουν το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς που μέχρι σήμερα απέτρεψε εκατοντάδες πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Κάνουν λάθος! Ο αγώνας συνεχίζεται στους δρόμους, στα ειρηνοδικεία, στις τράπεζες, στα συμβολαιογραφικά γραφεία και όπου αλλού χρειαστεί!
 
Για να μείνουμε στα σπίτια μας, βγαίνουμε στους δρόμους !
Ενισχύστε τον αγώνα μας. ΕΛάτε μαζί μας στα ειρηνοδικεία 
κάθε Τετάρτη  απόγευμα 4-5μμ.
 
Ενωτική πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών

Ιστοσελίδα: http://noauctionsgr.blogspot.gr
Επικοινωνία: noauctionsgr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου