Αγωνίσου μαζί μας.

Οι πλειστηριασμοί είναι εδώ. Μη μένεις θεατής

Αν θέλεις να σώσεις το σπίτι σου, θα σταθούμε διπλα σου.

Όχι στην ανάθεση, Όχι στην παραίτηση.

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

EZLN "Να μην εγκαταλείψουμε τους αγώνες"


Λόγω του κορωναϊού, ο EZLN κλείνει τα Καρακόλ 
και κάνει έκκληση να μην εγκαταλείψουμε τους αγώνες

πηγή: ΠόληΚ

Προς τον λαό του Μεξικού
Προς τους λαούς του κόσμου
Προς το Εθνικό Συνέδριο Αυτοχθόνων – Διοικητικό Συμβούλιο Αυτοχθόνων
Προς την εθνική και διεθνή έκτη
Προς τα δίκτυα αντίστασης και εξέγερσης
Αδελφές και αδέλφια
Σύντροφοι, Συντρόφισσες Σύντροφ@:

Σας ενημερώνουμε ότι:
Λαμβάνοντας υπόψη την πραγματική, επιστημονικά αποδεδειγμένη απειλή για την ανθρώπινη ζωή που προκαλείται από την εξάπλωση του COVID-19, γνωστού και ως “κορωναϊό”.

Λαμβάνοντας υπόψη τη συντριπτική ανευθυνότητα και την έλλειψη σοβαρότητας των κακών κυβερνήσεων και της πολιτικής τάξης στο σύνολό τους, οι οποίοι χρησιμοποιούν ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα για να επιτεθούν ο ένας στον άλλο, αντί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσουν αυτόν τον κίνδυνο που απειλεί τη ζωή χωρίς διάκριση εθνικότητας, φύλου, φυλής, γλώσσας, θρησκευτικής πεποίθησης, πολιτικής αγωνιστικότητας, κοινωνικής κατάστασης και ιστορίας.

Λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη ακριβών και έγκαιρων πληροφοριών σχετικά με το εύρος και τη σοβαρότητα της μετάδοσης, καθώς και την απουσία ενός πραγματικού σχεδίου αντιμετώπισης της απειλής.

Λαμβάνοντας υπόψη τη δέσμευση των Ζαπατίστας στον αγώνα μας για τη ζωή.

Έχουμε αποφασίσει:

Πρώτον – Να διατάξουμε να βρίσκονται σε επιφυλακή τα χωριά, οι κοινότητες και οι γειτονιές μας, καθώς και όλα τα οργανωτικά όργανα των Ζαπατίστας.

Δεύτερον – Να συστήσουμε στην Καλή Κυβέρνηση Juntas και στους Ζαπατιστικούς Επαναστατημένους Αυτόνομους Δήμους , το πλήρες κλείσιμο των Καρακόλ και των Κέντρων Αντίστασης και Επανάστασης, αμέσως.

Τρίτον – Να προτείνουμε στις βάσεις υποστήριξης και σε ολόκληρη την οργανωτική δομή να ακολουθήσει μια σειρά από συστάσεις και έκτακτα μέτρα υγιεινής που θα μοιραστούν σε όλες τις κοινότητες, χωριά και γειτονιές των Ζαπατίστας.

Τέταρτον – Δεδομένης της απουσίας των κακών κυβερνήσεων, παροτρύνουμε όλους τους ανθρώπους στο Μεξικό και στον υπόλοιπο κόσμο, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα υγείας τα οποία, με επιστημονική βάση, θα τους επιτρέψουν να προχωρήσουν και να επιβιώσουν από αυτή την πανδημία.

Πέμπτον – Σας καλούμε να μην εγκαταλείψουμε τον αγώνα ενάντια στη έμφυλη βία, να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της επικράτειας και της Μητέρας Γης, να συνεχίσουμε τον αγώνα για τους εξαφανισμένους, δολοφονημένους και φυλακισμένους και να σηκώσουμε τη σημαία του αγώνα για την ανθρωπότητα ψηλά.

Έκτον – Ζητάμε να μην χαθεί η ανθρώπινη επαφή, αλλά να αλλάξουμε προσωρινά τους τρόπους να γνωρίζουμε τους εαυτούς μας, τους συντρόφους, τις συντρόφισσες, τις αδελφές και τους αδελφούς μας.

Η λέξη και το αυτί, μαζί με την καρδιά, έχουν πολλά μονοπάτια, πολλούς τρόπους, πολλά ημερολόγια και πολλές γεωγραφικές περιοχές. Βρείτε ο ένας τον άλλον. Και αυτός ο αγώνας για τη ζωή μπορεί να είναι ένας από αυτούς τους τρόπους.

Αυτά είναι όλα.

Από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού,
Για την Γενική Διοίκηση του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού των Ζαπατίστας
Επαναστατημένος Υποδιοικητής Moisés.
Μεξικό, Μάρτιος 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου