Αγωνίσου μαζί μας.

Οι πλειστηριασμοί είναι εδώ. Μη μένεις θεατής

Αν θέλεις να σώσεις το σπίτι σου, θα σταθούμε διπλα σου.

Όχι στην ανάθεση, Όχι στην παραίτηση.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Τράπεζα Πειραιώς: κινητοποίηση κατά της αρπαγής λαϊκών περιουσιών

 
Τράπεζα Πειραιώς: κινητοποίηση κατά της αρπαγής λαϊκών περιουσιών

H Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών καλεί συλλογικότητες, κινήματα και κάθε έναν που αντιστέκεται κατά της λαίλαπας των πλειστηριασμών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς.

Γιατί στην Τράπεζα Πειραιώς ;
Χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε το ρόλο όλων των τραπεζών σε αυτή την υφαρπαγή των λαϊκών περιουσιών και κατοικιών, έχουμε σαν δεδομένο ότι αυτό τον καιρό η Τράπεζα Πειραιώς ασκεί μια επιθετική πολιτική υφαρπαγής μικρών περιουσιών (σπιτιών, καταστημάτων, χωραφιών) και ειδικά στην επαρχία όπου η άλλοτε Αγροτική Τράπεζα χορήγησε δεκάδες χιλιάδες δάνεια επαγγελματικά, στεγαστικά και καταναλωτικά. Η Τράπεζα Πειραιώς εξαγοράζοντας την Αγροτική Τράπεζα έναντι ευτελούς ποσού, με σχέδιο τη άγρια κερδοσκοπία, επιδόθηκε στο κυνήγι όλων των μικρών περιουσιών και κυρίων αγροτικών εκμεταλλεύσεων προκειμένου να υπηρετήσει και το σκοπό της συσώρευσης γής σε ελάχιστα χέρια.

Επίσης (και εν όψει της εξαγοράς της Αγροτικής Τράπεζας) Τράπεζα Πειραιώς τζογάρισε στην 'πράσινη ανάπτυξη" με τη χορήγηση δανείων σε κατόχους μικρής γής προκειμένου να δημιουργηθούν μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας. Οι υποσχέσεις για εύκολο πλουτισμό γρήγορα μετατράπηκαν σε εφιάλτη για κάθε μικρό παραγωγό που είχε υποθηκεύσει όλο του το βιος για ένα επαγγελματικό δάνειο (που δεν θα καλύπτονταν από κανένα νόμο Κατσέλη). Η συμπαιγνία και η εξαπάτηση κυβερνήσεων, τραπεζιτών και ΔΕΗ οδήγησαν στην χρεοκοπία δεκάδες χιλιάδες μικροιδιοκτήτες γής που απειλούνται πια ακόμη και για το σπίτι τους.

Όλοι και όλες την Πέμπτη 10 Μάη ώρα 11.00 πμ έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, οδός Αμερικής 4. Προσυγκέντρωση στις 10.30 πλατεία Κολοκοτρώνη και πορεία προς τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς.

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου