Αγωνίσου μαζί μας.

Οι πλειστηριασμοί είναι εδώ. Μη μένεις θεατής

Αν θέλεις να σώσεις το σπίτι σου, θα σταθούμε διπλα σου.

Όχι στην ανάθεση, Όχι στην παραίτηση.

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Οι Συμβολαιογράφοι της Άρτας αντιστέκονται...


Οι Συμβολαιογράφοι της Άρτας αντιστέκονται.

πηγή:
 http://yabasta.gr/…/Oi-Symbolaiografoi-ths-Artas-gia-toys-P…

Αρνούνται να εκτελέσους πλειστηριασμούς και δέχονται αφόρητες πιέσεις από τις Τράπεζες, Εισαγγελικές παρεμβάσεις, απειλές ποινικών διώξεων & παραπομπών για οριστική παύση από το επάγγελμα.

Προς
Το Δ.Σ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Ιωαννίνων και
Την Αρτινή κοινωνία

Σήμερα στις 28-11-2017, εμείς οι Συμβολαιογράφοι της Άρτας, συγκληθήκαμε και συζητήσαμε το φλέγον θέμα των πλειστηριασμών, ηλεκτρονικών και μη, οι οποίοι συρρέουν μαζικά, χωρίς καμία διάκριση πρώτης κατοικίας ή μη, από Τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Η πίεση που ασκείται από κυβέρνηση και τράπεζες, εν όψει της τρίτης αξιολόγησης, βασικό προαπαιτούμενο της οποίας είναι η διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών (ηλεκτρονικών και μη), μετατίθεται στους συμβολαιογράφους, σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, με έντονα ασφυκτικό και πιεστικό τρόπο. Το πρόβλημα αυτό μάλιστα εντείνεται περισσότερο σε περιοχές όπου ο όγκος των πλειστηριασμών είναι πολύ μεγάλος και οι κατά τόπο υπηρετούντες συμβολαιογράφοι λίγοι. Ήδη στην Άρτα εκκρεμούν εκατοντάδες πλειστηριασμοί.

Εμείς οι συμβολαιογράφοι της Άρτας, αποφασίσαμε, να ενημερώσουμε τόσο τους συμπολίτες μας όσο και τους αρμόδιους φορείς, ότι δεν είναι δική μας επιθυμία η ανάληψη και διενέργεια πλειστηριασμών, μέσα σ΄αυτές τις πολύ δύσκολες οικονομικά συνθήκες. Δυστυχώς όμως, το τελευταίο διάστημα μας ασκείται αφόρητη πίεση, κυρίως από τις Τράπεζες, για να αναλάβουμε πλειστηριασμούς, υπό την απειλή μάλιστα της ποινικής μας δίωξης, σε περίπτωσης άρνησής μας. Ήδη συνάδελφοί μας, οι οποίοι δήλωσαν αδυναμία ή απροθυμία για τον ορισμό τους ως υπάλληλοι πλειστηριασμών, απειλήθηκαν με προσφυγή στον εισαγγελέα και άσκηση ποινικής δίωξης (ήδη μία συνάδελφός μας κλήθηκε από τον εισαγγελέα), η οποία δίωξη εκτός της επιβολής ποινής, μπορεί να επιφέρει ακόμα και πειθαρχική δίωξη για οριστική παύση από το επάγγελμα.

Εμείς αποτελούμε κομμάτι αυτής της κοινωνίας, που δοκιμάζεται καθημερινά και πολλαπλώς από την οικονομική κρίση και διαισθανόμαστε τη μεγάλη κοινωνική αναταραχή που θα προκαλέσει η επικείμενη μαζική διενέργεια πλειστηριασμών, η οποία θα στραφεί αδίκως εναντίον μας. 

Κατόπιν τούτων, ζητάμε:
Α) Τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, με σκοπό την παράταση της αποχής μας από όλους τους πλειστηριασμούς και για χρονικό διάστημα πέραν της 31-12-2017 και έως ότου νομοθετηθεί επίσημα από την Πολιτεία: α) η προστασία της πρώτης κατοικίας και β) η διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών υπό την αιγίδα και την ευθύνη του Υπουργείου Δικαιοσύνης,
Β) Την άρση της κατά τόπον αρμοδιότητας, όσον αφορά τη διενέργεια πλειστηριασμών, ειδικά σε περιοχές όπου συνάδελφοί μας δεν επιθυμούν να τους διενεργήσουν.
Γ) Τη διατήρηση της προαιρετικότητας (και σε καμία περίπτωση υποχρεωτικότητας) της πιστοποίησης Συμβολαιογράφων στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
Δ) Την επικαιροποίηση όλων των λοιπών αιτημάτων της από 13/10/2017 Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, τα οποία δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.-
Άρτα, 28-11-2017

Ομόφωνα όλοι οι Συμβολαιογράφοι Άρτας:
Αικατερίνη Γεωργάκη
Σοφία Εξάρχου
Αικατερίνη Καλαμάκη
Ευαγγελίτσα Κιτσαντά
Ευφροσύνη Μαργώνη
Φρειδερίκη Μόσιαλου – Μπόκου
Άννα Μπουραντά- Μάντζιου
Φωτεινή Νεοχωρίτη
Αναστάσιος Παπαδήμας
Κασσιανή Σόφη
Κων/νος Τσίκος
Αγγελική Τσιώρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου