Αγωνίσου μαζί μας.

Οι πλειστηριασμοί είναι εδώ. Μη μένεις θεατής

Αν θέλεις να σώσεις το σπίτι σου, θα σταθούμε διπλα σου.

Όχι στην ανάθεση, Όχι στην παραίτηση.

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ & ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: Η νέα επίθεση των αρπακτικών δεν θα περάσει! Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ & ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: Η νέα επίθεση των αρπακτικών δεν θα περάσει!
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά!

Με “λαγό” τον υπόδικο πρόεδρο Γ. Ρούσκα και την κλίκα των μεγαλοσυμβολαιογράφων που τον περιστοιχίζει, κυβέρνηση-Ε.Ε.-τραπεζίτες προσπαθούν να οργανώσουν τη νέα μεγάλη επίθεσή τους στη λαϊκή κατοικία και περιουσία. Μετά από μια παράτυπη Συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθήνας (όπως καταγγέλθηκε από τα ίδια τα μέλη του), στην οποία ανακλήθηκε η αποχή από τους πλειστηριασμούς που είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη Συνέλευση του Συλλόγου (όπως και οι συνελεύσεις όλων των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας, κάτω από την πίεση του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς), η συμμορία των αρπακτικών (κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, τραπεζίτες, μεγαλοσυμβολαιογράφοι, Μ.Μ.”Ε.”) ετοιμάζεται να εφαρμόσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς όσο πιο σύντομα γίνεται, πιθανόν και στις 29 του Νοέμβρη.

Ξέρουν όλοι τους πολύ καλά ότι μια τέτοια κίνηση είναι παντελώς παράτυπη και παράνομη, αφού δεν καλύπτεται από το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Αλλά καμιά αξία δεν έχουν για τον υπουργό “Δικαιοσύνης” Στ. Κοντονή και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου νόμοι και κανονισμοί. Μόνος νόμος για όλους αυτούς το «δίκαιο του ισχυρού», που αφού έκλεψε από το λαό τη δουλειά και το ψωμί, αφού στέρησε από την κοινωνική πλειοψηφία την πρόσβαση στα βασικά κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά, τώρα θέλει να αρπάξει και το σπίτι κι όποια μικρή περιουσία απέμεινε στη λαϊκή οικογένεια. Γιατί μπορεί υπουργός και Μ.Μ.”Ε.” να μιλούν για πλειστηριασμούς με οφειλές πάνω από 300.000 αλλά ταυτόχρονα ο υπουργός δεν το νομοθετεί ενώ τραπεζίτες και «Θεσμοί» δεν το αποδέχονται παρά ως “στάχτη στα μάτια” για τα πρώτο διάστημα, «για να καμφθούν οι αντιδράσεις», όπως σε όλους τους τόνους δηλώνουν.

Είναι όμως γελασμένοι! Όσα ψέματα κι αν πουν, όσους εμφυλιοπολεμικούς νόμους κι αν φέρουν στην επιφάνεια, όσες διμοιρίες των ΜΑΤ κι αν επιστρατεύσουν, δεν μπορούν να σταματήσουν τη λαϊκή οργή για την πολιτική τους. Αυτή τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση που σαν φουσκωμένο ποτάμι θα παρασύρει στο διάβα του την πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και δεν θα σταματήσει παρά μόνο στη νίκη και την ανατροπή:
την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
τη θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία

Στέλνουμε μήνυμα ηχηρό προς κάθε κατεύθυνση:

Με όποιον τρόπο και όπου κι αν προσπαθήσουν να κάνουν πλειστηριασμούς την Τετάρτη 29 του Νοέμβρη, στα Ειρηνοδικεία ή ηλεκτρονικά στα συμβολαιογραφικά γραφεία, θα μας βρουν μπροστά τους! Όπως μέχρι τώρα στα Ειρηνοδικεία, έτσι και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους, τα σωματεία, τις κινήσεις γειτονιάς και τις κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες, όλο το λαό
την Τετάρτη 29 του Νοέμβρη

-στη Θεσσαλονίκη: 1.30μ.μ., στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, Συγκέντρωση - πορεία προς το συμβολαιογραφικό σύλλογο και το Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης

-στην Αθήνα: 9.30 π.μ., στην οδοό Ακαδημίας 31, στο συμβολαιογραφικό γραφείο που διενεργεί ηλεκτρονικό πλειστηριασμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου