Αγωνίσου μαζί μας.

Οι πλειστηριασμοί είναι εδώ. Μη μένεις θεατής

Αν θέλεις να σώσεις το σπίτι σου, θα σταθούμε διπλα σου.

Όχι στην ανάθεση, Όχι στην παραίτηση.

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Άκρατη καταστολή και άθλια επιχείρηση συκοφάντησης του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, ηλεκτρονικών και μη: Δεν μας τρομάζουν!

Συνδυασμό της πιο άθλιας συκοφαντικής εκστρατείας σε βάρος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών με μία ακραία βίαιη επίθεση καταστολής των αγωνιστών του κινήματος, στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, χρησιμοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατά την πρώτη μέρα έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με διπλό στόχο: αφενός να διαβάλει το κίνημα και αφετέρου να τρομοκρατήσει όσους και όσες παλεύουν για την υπεράσπιση της λαϊκής στέγης και περιουσίας.
 

Καθώς τα μέλη του κινήματος αντιστάθηκαν στη βία των αστυνομικών κλομπ και δεν υποχώρησαν, βάζοντας μπροστά τα σώματά τους για να προστατεύσουν την λαϊκή κατοικία και περιουσία, οι σιδερόφρακτοι «ράμπο» έκαναν και χρήση χημικών σε κλειστό εσωτερικό χώρο, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας και παραβιάζοντας κάθε εσωτερικό και διεθνή κανονισμό για την χρήση τους. Αποτέλεσμα: αρκετοί συναγωνιστές μας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μεταξύ αυτών και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής, Θ. Μπαρτζώκας.
 

Παράλληλα, η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από τα συστημικά ΜΜΕ που υποστηρίζουν τα μνημόνια και τα μνημονιακά κόμματα, επιχείρησαν να συκοφαντήσουν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ότι δήθεν υπερασπίζεται τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Τα ψεύδη τους είναι ασύστολα:
α) Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών ποτέ δεν υπερασπίστηκε, ούτε ανέκοψε πλειστηριασμούς που αφορούσαν απαιτήσεις εργαζομένων, εύλογες απαιτήσεις του δημοσίου, ή μεγάλα συμφέροντα. Αυτά, τα υπερασπίζονται επάξια οι μνημονιακές κυβερνήσεις, στις οποίες αδιαμφισβήτητα συμπεριλαμβάνεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Διασώζοντας τράπεζες στις πλάτες των φτωχών, ψηφίζοντας φοροαπαλλαγές υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, εκχωρώντας σε funds, για ένα ελάχιστο ποσό της αξίας τους, τα δάνεια («κόκκινα» και μη) που πριν την κρίση είχαν λάβει απλοί εργαζόμενοι, αγρότες και μικροεπιχειρηματίες, για να βάλουν μία στέγη πάνω από το κεφάλι τους ή να επεκτείνουν την μικρή επιχείρησή τους. Οργανώνοντας έτσι την μεγαλύτερη μεταφορά των όσων αγαθών έχουν απομείνει στα λαϊκά στρώματα προς αυτούς που πήραν «θαλασσοδάνεια» και τροφοδότησαν off shore και ληστρικές πολυεθνικές.
 

β) Η κινητοποίηση μπροστά στο συμβολαιογραφικό γραφείο που προχώρησε στην υλοποίηση του πρώτου ηλεκτρονικού πλειστηριασμού είχε τον σαφή χαρακτήρα της καταγγελίας της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, μιας διαδικασίας που, για επικοινωνιακούς λόγους, ξεκινάει μεν από πλειστηριασμούς ακινήτων για μεγάλα χρέη, αλλά πολύ γρήγορα θα οδηγήσει στην υφαρπαγή της στέγης και της περιουσίας των θυμάτων της κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών, με ένα απλό «κλικ» στον υπολογιστή. Αλλωστε χαρη και στην εξαγγελθείσα κινητοποίηση μας αναβληθηκε για τις 14/2 ο πρώτος ηλεκτρονικος πλειστηριασμός πρωτης κατοικιας 81 τ.μ. και καταστηματος αξιας 200.000 ευρω για χρεος 300.000

Παραβλέπουν, ωστόσο, ότι όσες συκοφαντίες κι αν επιστρατεύσουν όσες επικοινωνιακές καμπάνιες κι αν μεθοδεύσουν, τα λαϊκά στρώματα δεν μπορούν να ξεγελαστούν: γιατί είναι αυτά που βιώνουν και θα βιώσουν ακόμη χειρότερα στο «πετσί» τους την ληστρική αρπαγή της κατοικίας τους ή της όποιας άλλης περιουσίας τούς έχει εναπομείνει. Γιατί είναι χιλιάδες τα μικρά ακίνητα που ήδη βγαίνουν σε πλειστηριασμό, για πολύ μικρά χρέη. Άλλωστε, όπως οι ίδιοι παραδέχονται (βλ. πχ δηλώσεις προέδρου της ένωσης ελληνικών τραπεζών, Ν. Καραμούζη) δεν υπάρχει καμία νομική κατοχύρωση, ούτε καν απλή πολιτική δέσμευση, για εξαίρεση από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της λαϊκής στέγης και περιουσίας.

Δεν μάς τρομάζουν: Θα συνεχίσουν να βρίσκουν απέναντι τους στα Ειρηνοδικεία, μπροστά στα συμβολαιογραφικά γραφεία, στις τράπεζες, στους δρόμους, στις γειτονιές. Θα αντισταθούμε στην διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως αντιστεκόμαστε τώρα στα Ειρηνοδικεία, γιατί έχουμε επίγνωση ότι η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα οδηγήσει, άμεσα και ταχύτατα, σε μαζική αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
 
Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών 
Αθήνα 29 Νοέμβρη 2017




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου