Αγωνίσου μαζί μας.

Οι πλειστηριασμοί είναι εδώ. Μη μένεις θεατής

Αν θέλεις να σώσεις το σπίτι σου, θα σταθούμε διπλα σου.

Όχι στην ανάθεση, Όχι στην παραίτηση.

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την πανελλαδική κινητοποίηση & συνέλευση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για την πανελλαδική κινητοποίηση & συνέλευση του κινήματος 
κατά των πλειστηριασμών
Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Νοέμβρη πανελλαδική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών από όλη την Ελλάδα και παρά τη βροχή έγινε δυναμική πορεία από τα Προπύλαια, μέσω του εμπορικού κέντρου, προς την πλατεία Συντάγματος.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαζική συνέλευση στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε. όπου εκπροσωπήθηκαν πάνω από 50 τοπικές συλλογικότητες/πρωτοβουλίες, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι και δεκάδες αγωνιστές.

Μετά από την κατάθεση των θέσεων και προτάσεων των εκπροσωπούμενων συλλογικοτήτων συμφωνήσαμε στην αναγκαιότητα συγκρότησης και λειτουργίας του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ, ως δικτύου ενημέρωσης, επικοινωνίας και κοινής δράσης του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, το οποίο θα λειτουργεί χωρίς τον ορισμό/εκλογή αποφασιστικών οργάνων, στη βάση της δημοκρατίας των συνελεύσεων κάθε συλλογικότητας. Συμφωνήθηκε ακόμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια περαιτέρω διεύρυνσης του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ με συλλογικότητες και σωματεία από όλη τη χώρα.

Με δεδομένη δε και τη νέα νίκη του κινήματος, την απόφαση της συνέλευσης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθήνας-Πειραιά-Αιγαίου-Δωδεκανήσου για αποχή από όλους τους πλειστηριασμούς μέχρι 31/12/2017, θεωρούμε αναγκαία την ένταση της δράσης όλων των συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών σε γειτονιές και εργασιακούς χώρους ώστε να επιφέρουμε το ουσιαστικότερο πλήγμα στην πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την ακύρωση και κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Στην κατεύθυνση αυτή απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης στον αγώνα μας σε εργατικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους και απαιτούμε να πάρουν θέση ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς Δημοτικά Συμβούλια και άλλοι μαζικοί φορείς.
Ως επόμενα βήματα κοινής δράσης προτείνονται:
Ø 21 Νοέμβρη: Παναττική διαμαρτυρία στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσιών Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενάντια στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και την έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από το δημόσιο.
Ø 22 Νοέμβρη: Πανελλαδική μέρα δράσης με συγκεντρώσεις/πολύμορφες δράσεις σε εφορίες/κεντρικά καταστήματα τραπεζών και πορεία στα Ειρηνοδικεία για τη ματαίωση των πλειστηριασμών (συμβατικών ή ηλεκτρονικών)
Ø 29 Νοέμβρη* (ή όποια μέρα επιχειρηθεί η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από τις τράπεζες) καλούμε εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες σε πανεργατική παλλαϊκή κινητοποίηση, με συγκεντρώσεις και πολύμορφες δράσεις σε κάθε πόλη καθώς και τα αναγκαία απεργιακά βήματα.
Τα σχέδια κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ και τραπεζών για αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας δεν θα περάσουν!
ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ & ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

* Σημείωση blog: Αν και τονίσθηκε στη συνέλευση ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα άρχιζαν επίσημα (μεσολάβησε η αποχή των συμβολαιογράφων) στις 22/11 και στις 20/12 από τράπεζες (εξ ού και η διαμαρτυρία στις 21/11) εν τούτοις πέρασε στο Δελτίο τύπου η "άποψη" και "πληροφορία" αρβύλα δημοσιογραφικών κύκλων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου